Nederlandse Ambassade in Kabul, Afghanistan

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 27

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Vragen over late stembiljetten

De eenheid verantwoordelijk voor stembiljetten in het buitenland, unit Verkiezingen van de gemeente Den Haag, heeft de afgelopen dagen meerdere vragen van kiezers buiten Nederland gekregen over hun stembiljet. Hieruit leiden we af dat er vragen leven over de procedure. De unit Verkiezingen licht een en ander hieronder toe.

2 Tweede Kamer verkiezingen: Stem op tijd!

Als u zich heeft geregistreerd en u heeft stembescheiden van de Gemeente Den Haag ontvangen, kunt u stemmen voor de Tweede Kamer verkiezingen op woensdag 15 maart 2017.

3 Call for tender

On the 25th of January 2017 a combined effort of 18 partner countries resulted in the publication of the European Reintegration Network (ERIN) Specific Action program- slow track tender. The ERIN Specific Action program – slow track offers socio-economic reintegration assistance in the form of counseling and referral and/or reintegration assistance to migrants who return voluntarily or non-voluntarily to their country of origin.

4 Bezoek aan projecten in Herat

Van 8 tot 10 januari jl. bezocht een delegatie van de Nederlandse Ambassade de stad Herat. Het bezoek was bedoeld om lopende projecten te bezoeken en voortgang te bespreken met de implementerende partijen, waaronder UN Habitat en Cordaid. Plaatsvervangend ambassadeur Sharmila Bihari en de genderadviseur van de ambassade spraken met leden van het ‘Herat Provincial Women Network’, bewoners van vrouwenopvanghuizen, UN Habitat medewerkers en vertegenwoordigers uit de samenleving.

5 Bezoek aan Kunduz

Een delegatie van de Nederlandse ambassade bezocht begin december de stad Kunduz. Het bezoek was bedoeld om de huidige veiligheidssituatie in Kunduz te bespreken en de voortgang van het Nederlandse rechtsstaatprogramma in Kunduz te monitoren. Het bezoek bood ook een goede gelegenheid om na te denken over mogelijke toekomstige activiteiten van Nederland in de provincie Kunduz.

6 Tweede Kamer Verkiezingen 2017

Het registratieproces voor niet-ingezeten Nederlandse kiesgerechtigden voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer op 15 maart 2017 is op 15 september 2016 van start gegaan. Dit registratieproces loopt tot 1 februari 2017. In dit bericht vindt u een instructie hoe u als niet-ingezeten Nederlandse kiesgerechtigde kunt deelnemen aan de verkiezingen van de Tweede Kamer der Staten-Generaal op 15 maart 2017.

7 Bezoek aan de provincie Bamyan

Een delegatie van de Nederlandse ambassade in Kaboel bracht deze week een bezoek aan de provincie Bamyan om de voortgang van projecten te monitoren en om met zowel lokale bestuurders als het maatschappelijk middenveld van gedachten te wisselen. Het was bemoedigend om een actief maatschappelijk middenveld te ontmoeten en te horen over de situatie in Bamyan. Tegelijkertijd is duidelijk dat er o.a. op het gebied van economische ontwikkeling en de positie van vrouwen nog veel moet gebeuren. Evenals de gesprekspartners in Bamyan blijft Nederland gecommitteerd aan de ontwikkeling van Afghanistan en deze schitterende provincie.

8 Ambassadebezoek Mazar-e-Sharif

Eind oktober jl. bracht een delegatie van de Nederlandse ambassade in Kaboel een bezoek aan de stad Mazar-e-Sharif in noord-Afghanistan. Het bezoek was een goede gelegenheid om projecten te bezoeken en gesprekken te voeren met het maatschappelijk middenveld. Het bezoek leverde een goed beeld op van de voortgang en uitdagingen voor de verschillende projecten en organisaties in Mazar-e-Sharif. Het was o.a. bemoedigend om te zien dat ondanks alle uitdagingen het aantal studenten in Mazar-e-Sharif stijgt.

9 Ambassadeur biedt geloofsbrieven aan

Op 1 september jl. heeft de nieuwe Nederlandse Ambassadeur Geoffrey van Leeuwen zijn geloofsbrieven mogen aanbieden aan President Ghani. Tijdens de ontmoeting met President Ghani benadrukte Ambassadeur Van Leeuwen de Nederlandse inzet in Afghanistan. Ambassadeur Van Leeuwen was eerder Civiel Vertegenwoordiger van de Nederlandse Politietrainingsmissie in Kunduz en heeft brede ervaring in de regio, onder andere door plaatsingen in Pakistan, India en Kazachstan.

10 Reactie minister-president Rutte op eerste uitkomsten JIT-onderzoek

Vanmorgen zijn de nabestaanden geïnformeerd door het Joint Investigation Team (JIT) over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het gaat om onderzoekresultaten over het wapen waarmee vlucht MH17 is neergehaald, de afvuurlocatie en de aan- en afvoerroute van de BUK-installatie.